هر ساله افراد زیادی در اثر خوردن غذای ناسالم بیمار شده و برخی نیز از دنیا می روند. توصیه می شود برای محافظت  خود و خانواده تان در برابر بیماری های ناشی از غذا، غذای سالم بخرید. همچنین غذا را به طور صحیح نگهداری، پخت و تهیه نمایید. زمانی که به سالم بودن غذا مشکوک می شوید آن را نخورید.

به موارد ذیل توجه کنید:

 

غذای سالم بخرید

  • از مغازه و فروشگاه هایی خرید کنید که تمیز و پاکیزه باشد.
  • از خرید مواد غذایی با بسته بندی پاره و معیوب خودداری نمایید.
  • از خرید کنسروهای باد کرده، زنگ زده و یا فرو رفته خودداری کنید.
  • گوشت خام را از مغازه هایی که آن ها را در یخچال نگهداری می کنند، تهیه کنید.
  • تخم مرغ هایی را خریداری کنید که تمیز و بدون شکستگی باشد. همچنین مطمئن باشید که آن ها را در یخچال نگهداری می کنند.
  • از خرید غذاهای منجمد که کهنه هستند و بیش از اندازه نگهداری شده اند خودداری کنید.
  • به تاریخ ساخت و انقضاء بر روی محصولات خریداری شده به ویژه شیر، پنیر و غذای کودک دقت کنید.
  • دقت کنید که مواد غذایی دارای پروانه تولید بهداشتی و نشان استاندارد باشند.

 

غذا را به گونه ای صحیح نگهداری کنید:

  • از کارکرد صحیح یخچال خود مطمئن شوید که دمای آن بیش از ۴ درجه سانتی گراد نباشد. اگر یخچال شما دماسنج ندارد، حتماً برای آن دماسنج تهیه کنید.
  • غذاهای فاسد شدنی را بلافاصله در یخچال قرار دهید.
  • باقیمانده غذاها را به سرعت در یخچال بگذارید و بر روی اجاق گاز  یا میز آشپزخانه رها نکنید. در صورت نیاز به میزان لازم آن را از یخچال برداشته و مجدداً داغ  کنید.
  • همه محصولات کنسرو شده، کمپوت و مایونز را پس از باز شدن در یخچال نگهداری کنید.
  • غذاهای سرد را در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگهداری کنید (دمای یخچال).

 

غذا را به طور صحیح پخت و تهیه کنید

  • دست ها را قبل و بعد از حمل مواد غذایی خام مثل گوشت برای مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب گرم، بشویید.
  • تخم مرغ ها را کاملاً بپزید تا زرده و سفیده آن سفت شود.
  • در تهیه سالاد، همه اجزای تشکیل دهنده آن را قبل از مخلوط کردن، در سرما نگهداری کنید.
  • اگر هنگام تهیه غذا مجبور شدید به تلفن پاسخ دهید یا دست های شما با صورت، مو، بینی، چشم یا حیوانات خانگی یا کودکان تماس یافت، آن ها را بشویید.
  • تخته های برش گوشت خام، غذای پخته، میوه ها و سبزی ها، از هم جدا باشد و در صورت امکان غیر چوبی بوده و  پس از هر بار استفاده، با آب و ماده پاک کننده بشویید.

 

پس از پخت

  • غذای پخته شده را در یک ظرف یا سینی تمیز قرار دهید. مراقب باشید آب خارج شده از ماده غذایی خام بر روی غذاهای پخته شده نریزید.
  • کلیه غذاها را برای جلوگیری از آلودگی ثانویه، پوشیده نگه دارید.
  • غذاهای آماده شده را فوراً مصرف کنید. اگر باید غذا را گرم نگه دارید، اطمینان حاصل کنید که درجه حرارت آن ۶۰ درجه سانتی گراد یا بیش از آن باشد.
  • اگر غذا در محدوده درجه حرارت خطرناک ۶۰-۴۰ درجه سانتی گراد برای مدت ۲ ساعت یا بیشتر باقی مانده است، آن را مصرف نکنید.
  • باقیمانده غذا را در یخچال نگهداری کنید و هنگامی که سرد هستند، روی آن ها را بپوشانید.
  • غذای یخچال را قبل از مصرف مجدد، تا حدی که بخار از آن بلند شود، دوباره حرارت دهید.

غذای باقیمانده را حداکثر طی مدت ۲ روز مصرف کنید.

 

تهیه کننده: خانم کمیلی