food safety

مقدمه:

طوفان‌ها و سیل‌های شدید خطرناک و مخرب هستند، خانه‌ها را ویران می‌‌کنند و جوامع را به خطر می‌‌اندازند. سیل و قطع برق ناشی از طوفان‌ها، گردبادها و طوفان‌های برفی می‌‌تواند منابع آب را قطع کرده و به سرعت مواد غذایی را نیز پآلوده کند. پس بیایید با دوراندیشی، از خود، خانواده و حیوانات خانگی‌مان در برابر بیماری‌های ناشی از غذا محافظت کنیم. در زیر مواردی وجود دارد که می‌‌توانید برای حفظ آب و غذا در شرایط بحرانی و طوفان انجام دهید.

قبل از طوفان:

از پیش برای شرایط اضطراری آب و هوایی غیرقابل پیش‌بینی آماده شوید. به این منظور لوازم زیر را در دسترس داشته باشید:

  • دماسنج فریزر و یخچال
  • ظروف یخ برای سرد نگه‌داشتن غذا یا رفع انجماد، در صورت آلوده بودن یا در دسترس نبودن آب
  • وسایل خنک‌کننده، بسته‌های ژل منجمد و یخ خشک برای نگهداری مواد غذایی در دمای حدود ۵/۴درجه سانتی‌گراد یا کمتر و مواد غذایی منجمد در دمای حدود ۵/۱۷- درجه سانتی‌گراد یا در صورت قطع برق به مدت بیش از ۴ ساعت
  • آب بطری شده (مثل بطری آب معدنی یا آب آشامیدنی بهداشتی)
  • مواد غذایی فاسدنشدنی در صورت بروز سیل
  • دربازکن کنسرو
  • مایع سفیدکننده خانگی برای ضدعفونی کردن (مانند وایتکس)

در طول طوفان و بروز سیل:

غذا را در دمای توصیه شده نگهداری کنید. به خاطر داشته باشید که غذاهای فاسدشدنی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، شیر و تخم‌مرغ که در دمای توصیه شده نگهداری نشده باشند، می‌توانند شما را بیمار کنند، حتی اگر کاملاً پخته شوند. از خوردن و آشامیدن چیزی که با آب سیل تماس داشته است، از جمله مواد غذایی بسته‌بندی شده در ظروف غیرفلزی خودداری کنید.

نحوه ضدعفونی کردن قوطی‌های کنسرو غذا:
  • برچسب‌ها را از قوطی‌های کنسرو که می‌توانند حاوی آلودگی و میکروب باشند، بردارید.
  • قوطی‌ها را بشویید و آنها را در محلولی از ۱ فنجان (۸ اونس/۲۵۰ میلی‌لیتر) مایع سفیدکننده خانگی بدون عطر (غلظت ۲۵/۵ درصد) در ۵ گالن آب غوطه‌ور کنید.
  • سپس اجازه دهید قوطی‌ها در معرض هوا خشک شوند.
  • قوطی‌ها را دوباره با یک نشانگر برچسب بزنید. تاریخ انقضاء مصرف را حتماً بنویسید.
نحوه ضدعفونی کردن ظروف، میز، قابلمه، تابه و ظروف:

هر چیزی را که ممکن است با غذا در تماس باشد – به عنوان مثال تابه‌ها، ظروف و میزها – کاملاً بشویید و ضدعفونی کنید. تخته‌ها یا کاسه‌های برش چوبی را دور بیندازید – این‌ها را نمی‌توان به طور ایمن ضدعفونی کرد.

  • یک قاشق غذاخوری مایع سفیدکننده خانگی بدون عطر (غلظت ۲۵/۵ درصد) را با ۱ گالن آب مخلوط کنید.
  • ظروف مورد نظر را به مدت ۱۵ دقیقه در محلول بخیسانید.
  • اجازه دهید در هوا خشک شود.
چگونه آب لوله‌کشی را برای نوشیدن بی‌خطر کنیم:

پس از یک بلای طبیعی مانند سیل، آب ممکن است برای آشامیدن مناسب نباشد. ادارات بهداشت منطقه تعیین خواهند کرد که آیا آب لوله‌کشی می‌‌تواند برای آشامیدن استفاده شود یا خیر. اگر آب قابل نوشیدن نیست یا مشکوک است، دستورالعمل‌های زیر را دنبال کنید:

  1. در صورت وجود، از آب بسته‌بندی شده استفاده کنید که در معرض سیل قرار نگرفته باشد.
  2. اگر آب بطری ندارید، باید آب را بجوشانید تا سالم بماند.آب جوش بسیاری از ارگانیسم‌های بیماری‌زا را که ممکن است وجود داشته باشند، از بین می‌‌برد.اگر آب کدر است، آن را به وسیله پارچه‌های تمیز صاف کنید یا اجازه دهید تا ته‌نشین شود و آب شفاف را برای جوشاندن بردارید.آب را پس از جوش آمدن، به مدت یک دقیقه بجوشانید و بگذارید خنک شود و در ظروف تمیز و درپوش‌دار نگهداری کنید.
  3. اگر نمی‌‌توانید آب را بجوشانید، می‌‌توانید آن را با استفاده از مایع سفیدکننده خانگی ضدعفونی کنید.سفیدکننده برخی از انواع ارگانیسم‌های بیماری‌زا را که ممکن است در آب باشند، البته نه همه را، از بین می‌‌برد.اگر آب کدر است، آن را به وسیله پارچه‌های تمیز صاف کنید یا اجازه دهید تا ته‌نشین شود و آب شفاف را برای ضدعفونی بردارید. یک‌هشتمقاشق چایخوری (یا ۸ قطره) مایع سفیدکننده بدون عطر (غلظت ۲۵/۵ درصد) را به ازای هر گالن آب اضافه کنید، آن را خوب هم بزنید و بگذارید ۳۰ دقیقه قبل از استفاده بماند.آب ضدعفونی شده را در ظروف تمیز با درپوش نگهداری کنید.
  4. اگر چاه آبی دارید که دچار سیل شده است، پس از عقب‌نشینی سیلاب، آب باید آزمایش و ضدعفونی شود.اگر مشکوک هستید که چاه شما ممکن است آلوده شده باشد، برای مشاوره خاص با اداره بهداشت محلی یا منطقه‌ای یا نماینده ترویج کشاورزی خود تماس بگیرید.

بعد از طوفان:

  • اگر منبع آب همچنان ناایمن است، آن را بجوشانید یا از آب بطری استفاده کنید.
  • پس از بازیابی برق، دمای داخل یخچال و فریزر خود را بررسی کنید. اگر دمای آن کمتر از ۵/۴ درجه سانتی‌گراد باشد، می‌‌توانید با خیال راحت غذا را بخورید یا دوباره در فریزر منجمد کنید.
  • اگر فریزر شما دارای دماسنج نیست، دمای هر ماده غذایی را بررسی کنید. اگر بسته ماده غذایی همچنان حاوی بلورهای یخ است یا در دمای ۵/۴ درجه سانتی‌گراد یا کمتر است، می‌‌توانید با خیال راحت آن را دوباره منجمد کنید.
  • هر نوع غذای فاسدشدنی را به عنوان مثال، گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر که ۲ ساعت یا بیشتر در یخچال یا فریزر در دمای بالاتر از ۵/۴ درجه سانتی‌گراد بوده است، دور بریزید. به عبارتی “وقتی دو به شک هستی، از آن صرفنظرکن”.

همیشه تندرست و شاد باشید.

 

 

Reference:

https://www.fda.gov/food/food-safety-during-emergencies/protect-food-and-water-during-hurricanes-and-other-storms